2014. november 9., vasárnap

Diós-csokis körtetorta


Hamisítatlan őszi desszert a körte és a dió házasságából.

Hozzávalók: 

4 db közepes körte (hámozva, magozva, szeletelve)
100 g dió
100 g étcsokoládé
140 g finomliszt
2 teáskanál sütőpor
100 g cukor
175 g vaj
2 db tojás (lazán felverve)
3 evőkanál sárgabarackdzsem
a sütőforma előkészítéséhez 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál finomliszt

Elkészítés: 

Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban) és egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk.

A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és robotgépben összekeverjük. Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor. A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük.

Az előkészített formába öntjük a masszát, majd a maradék körtét a tetejére helyezzük, és lágyan belenyomjuk a tésztába. Egy órát tartózkodik a sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése