Hamisítatlan őszi desszert a körte és a dió házasságából.
Hozzávalók:
4 db közepes körte (hámozva, magozva, szeletelve)100 g dió
100 g étcsokoládé
140 g finomliszt
2 teáskanál sütőpor
100 g cukor
175 g vaj
2 db tojás (lazán felverve)
3 evőkanál sárgabarackdzsem
a sütőforma előkészítéséhez 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 140 ºC-ra (légkeveréses üzemmódban) és egy kerek, kapcsos tortaformát kivajazunk-lisztezünk.A diót ledaráljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és robotgépben összekeverjük. Az előre feldarabolt vajat hozzáadagoljuk a diós liszthez, majd jön a 2 tojás és a cukor. A darabokra tört csokoládét és a körteszeletek felét óvatosan a tésztához keverjük.
Az előkészített formába öntjük a masszát, majd a maradék körtét a tetejére helyezzük, és lágyan belenyomjuk a tésztába. Egy órát tartózkodik a sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése