2014. november 7., péntek

Roston sült sertésszűz-pecsenye gyöngyhagymás szőlőraguval

Egy igazán ízletes és különleges ízharmóniájú főétel: pikáns a hagymától, édes a szőlőtől, krémes a tejszíntől...

Hozzávalók: 

80–100 dkg sertésszűzpecsenye
olívaolaj
só, bors
1 fürt szőlő
100 g gyöngyhagyma
5 dl tejszín
50 g vaj
friss petrezselyemzöld


Elkészítés:

Először a ragut készítjük el. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk, a gyöngyhagymát a megolvadt vajon átfuttatjuk. Megszórjuk egy kevés petrezselyemzölddel, és felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd.

Ez idő alatt már készíthetjük a szűzpecsenyét is: olívaolajat hevítünk egy serpenyőben vagy rostlapon, és a lehártyázott és érmékre vágott húst elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük.

Közben a mártás is besűrűsödött, kevés sóval és borssal ízesítjük, és a szőlőszemeket beleforraljuk.

Főtt-sütött petrezselymes krumplival kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése