Hozzávalók:
80–100 dkg sertésszűzpecsenyeolívaolaj
só, bors
1 fürt szőlő
100 g gyöngyhagyma
5 dl tejszín
50 g vaj
friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
Először a ragut készítjük el. A felforrósított serpenyőbe vajat teszünk, a gyöngyhagymát a megolvadt vajon átfuttatjuk. Megszórjuk egy kevés petrezselyemzölddel, és felöntjük a tejszínnel. Lassú tűzön főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd.Ez idő alatt már készíthetjük a szűzpecsenyét is: olívaolajat hevítünk egy serpenyőben vagy rostlapon, és a lehártyázott és érmékre vágott húst elkezdjük sütni. Sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát átsütjük.
Közben a mártás is besűrűsödött, kevés sóval és borssal ízesítjük, és a szőlőszemeket beleforraljuk.
Főtt-sütött petrezselymes krumplival kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése