2014. szeptember 25., csütörtök

Capuccino-szelet

Hozzávalók:

8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

2 evőkanál kakaó
250 g margarin
250 g porcukor
6 dl tej
150 g jó minőségű étcsokoládé
2 csomag tejszín ízű pudingpor
4 evőkanál capuccino por

Elkészítés:

Először elkészítjük a piskótát.
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az olajjal habbá verjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Kivajazott-kilisztezett szögletes tepsibe öntjük a masszát, és 18-20 perc alatt készre sütjük.

Az előírás szerint 6 dl tejből és a porból elkészítjük a pudingot. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. A krémet kettéosztjuk, felébe belekeverjük a capuccino-port.

A kihűlt piskótára kenjük a sima, majd a capuccinós krémet. A csokoládét (egy evőkanál olajjal) vízgőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése