2014. szeptember 3., szerda

Megkezdődött a visszaszámlálás...

fotó: Derült égből fasírt
2014. szeptember 5.
Péntek
Este hét óra... és elkezdődik:

A tűsarkús séfek megmérettetése!

Tulajdonképpen innen indult a blog elgondolása is.
Hogy pontosan mikor, mivel kezdődött, arra már nem emlékszem - lehetett egy közös kávézás a kertben vagy egy fiktív, Viber-chat közben, a lényeg, hogy felütötte a fejét a vacsoracsata remake-ötlete.

A szabályokat átmentettük a hasonló jellegű tévéműsorokból, bár cseppet magunkhoz igazítottuk.
- sorban mindenki elkészíti a saját menüjét
- a menü előételből, főételből és desszertből áll
- mindenki önállóan, külső segítség nélkül főz (akkor is, ha az apukája történetesen szakács vagy ha élete párja nagyon ajánlkozik, sőt, a Stadt étterem Bálintját is kizárhatjuk)
- a menüket előre megosztjuk egymással, sőt készítettünk egy "tiltólistát", amire a különböző nemszeretem ételek kerültek (szerintem ez jobban megnehezíti az egész játékot, mint bármi más, mivel menet közben derül ki a legkevésbé válogatósról, hogy sem ezt, sem azt nem eszi meg...)
- a pontozásnál minimum 1 és maximum 5 pont adható
- külön pontozás vonatkozik az előételre, a főételre és a desszertre, illetve plusz 5 pont fakultatíve a összeállított menüre, a terítésre, a tálalásra, a vendéglátásra
- így egy vacsora alatt összesen 80 pontot lehet összegyűjteni
- fődíj: a dicsőség és egy jó széria végén plusz 4-5 kiló

A tiltólista ábécé-sorrendben (nevek nélkül):

- (nagyon) csípős ételek
- csirke nem mell-részegységei
- főtt tojás (vagyis rakott krumpli ugrott)
- koriander (vagyis az arab, illetve távol-keleti konyha legjava is)
- máj (és egyéb belsőségek - kivételt képez a libamáj, mert azért a luxust szeretjük)
- mazsola (pedig az csak egy rémült arcú szőlőszem)
- majonéz (nagy mennyiségben, kis jóindulattal)
- oldalas (pedig az nem is csirkecomb)
- sóska
- szardínia
- ruszli (legalább randizhatunk vacsicsata után)
- zellerszár

Az első...

...kihívó Noémi, aki a jól bevált receptjeivel készül:

előétel
PADLIZSÁNKRÉM PIRITÓSSAL KERTI BIO-ZÖLDSÉGEKKEL
főétel
BACONBEN SÜLT CSIRKEALAGÚT, KÖRETEKKEL
desszert
CAPUCCINO-SZELET

Izgatottan (és éhesen) várjuk a péntek estét!
Fotókkal és receptekkel folytatjuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése