2014. szeptember 7., vasárnap

Túl az elsőn... képes beszámoló Eszter tollából

Túl vagyunk az első fordulón.
Hogy őszinte legyek, Noémi igencsak magasra tette a lécet, valószínűleg fakanál helyett magasugró rudakra lesz szükségünk!

Türelmes házigazdánk (háromnegyed órát késtünk) bemutatkozásához híven Louboutin cipellőkben fogadott bennünket, bár ez a szépséges kiegészítőt - kényelmetlenségből fakadóan - egy elegáns, hamupipőkés gesztussal hamar elveszítette a lábáról.
Csodálatosan megterített asztal és tapintatosan ikeázni, éttermezni visszavonult családtagok hűlt helye fogadott bennünket.

Itt már megingott az önbizalmunk, nekem például nem hogy négynél több személyes asztalom, de még három egyforma, ép tányérom sincs!
 
A welcome-drink Baileys volt, amit egyesek pálinkafogyasztó rutinnal és egy hajtásra megittak.

A következő kedves meglepetés a tányérunk mellett várt bennünket: Noémi húga színpompás ajándékkal készült nekünk. (Innen is köszönjük, Cuci ♥)
Az előétel egyszerű, rusztikus padlizsánkrém volt, amit az ízharmóniája, selymes állaga tett különlegessé. Pirítóst, paradicsomot és uborkát kaptunk mellé.
Második fogás bacönös csirkealagút, köretnek kukoricás rizs és krumplipüré. Talán a mai túlcifrázott gasztronómia kevésbé kedveli a hagyományos garnírungot - van helyette kuszkusz, bulgur, miegymás - én szeretem a jó pürét és a jó rizst. Ez pedig épp ilyen volt.

A hús forrón került a tányérunkra, feleslegesen izgult mindenki, hogy esetleg kihűl, mert Noémi már délután betolta a sütőbe.
Ám előrelátóan a készre sütést az érkezésünkhöz igazította.
A bor a vacsora mellé egy könnyű, 2013-as rádpusztai (Dél-Balaton) Ikon rosé volt. Sőt, véletlenül mi is azt vittünk ajándékba! Friss, gyümölcsös zamata ügyesen kísérte a különböző fogásokat.
A desszert előtt kénytelenek voltunk pihenni egy keveset, itt már a kipukkadás fenyegetett bennünket. A full-üzemmódot lakásbemutató séta és vicces fényképnézegetés enyhítette.

Ezekről természetesen nem készült dokumentáció.
Maradjunk annyiban, hogy mindenki vegye elő a saját személyigazolvány-képét, sejteni fogja, miről is beszélek.

A vacsora záróakkordja a kapucsínó-szelet volt: kakaós piskóta, tejszínes puding, vajas kapucsínókrém és étcsokoládé rétegek szimfóniája.
Befejezésképpen egy közös fotót is készítettünk, felhívom a figyelmet a háttérben jól látható "Warning" feliratra! :)
A folytatás hamarosan: szerdán (09.10-én) Eni finomságait kóstolgatjuk!
Így napokon belül olvasható majd az ő bemutatkozása, menü-tervezete, sőt, Noémi vacsoracsatájának receptjeit is posztolni fogjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése